1 Eylül 2012 Cumartesi

BON APPETIT :))



Size yaz bitmeden  favorim olan harika iki zeytinyağlı tarifi vermek istiyorum.Hem sağlıklı hem de çok lezzetli .Lütfen meraklıysanız birgün deneyin. Yapması çok pratik hiç zorlanmayacaksınız.

ENGİNARLI BAKLA :
Malzemeler
Dört beş adet enginar (yaklaşık altı kişilik çıkıyor)
Bir kg bakla
Dört beş sap Dereotu
Bir tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
Tuz

YAPIMI: Kuru soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra baklaları koyun ve enginarları dörde bölüp ekleyin.Yağda hafif çevirdikten sonra ,suyunu ,şekerini ve tuzunu ilave edin.Unu 1 yemek kaşığı suda eritip ekleyin. Yaklaşık yarım saat sonra tencerenin altını kapatın fakat sıcakken tencerenin kağağını açmayın çünkü baklalar sıcak olduklarında havayla temas edince kararıyorlar.İyice soğuduktan sonra kapağını açabilirisiz.

EKŞİ SOSLU PATLICAN BİBER KÖZLEME

Közlemelik patlıcan (dört ,beş adet),
Kırmızı biber (dört ,beş adet),
Üç dört diş sarımsak,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Yarım çay bardağı limon suyu ,
Tuz
Tarifi: Közlediğiniz patlıcanları ve biberleri soyup çekirdeklerini alarak kesiniz.Sonrasında yarım çay bardağı zeytinyağını ,yarım çay bardağı limon , tuz  ve sarımsaklarla rondoda karıştırın.Közlediğiniz patlıcanların ve biberlerin üzerine döküp karıştırın.Servise hazır.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder